Előfizetői tartalom

Befektetési alapok halálesetei 2010-ből

Portfolio
A válság óta egyre kevesebb alap volt kénytelen beszüntetni teljesítményét, így idén "már csak" 1400 befektetési alap húzta le a rolót. Az alapok bukásához javarészt a hibás befektetési politika, a drága működés, vagy a menedzserek pocsék irányítása járult hozzá, de előfordult, hogy éppen a sikeres menedzser távozása miatt döntöttek az alap megszüntetése mellett. Itt van hát néhány példa az idei sikeres bukásokra.

Idén jóval kevesebb befektetési alapot kellett valamilyen oknál fogva megszüntetni, vagy beolvasztani egy másik alapba mint tavaly, de idén összesen így is 1400 alap húzhatta le a rolót az Egyesült Államokban. Ezek nagy része gyorsan feledésbe merült, vesztüket pedig a hibás befektetési politika, vagy például a közkedvelt portfólió menedzser távozása okozta. Néhány példa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés