Előfizetői tartalom

Gyűlnek a fellegek a világgazdaság felett

Portfolio
A több mint 330 milliárd dollárnyi kínai állami vagyont kezelő befektetési alap vezére szerint elég borúsak a világgazdasági kilátások hosszú távon. A feltörekvő piacokon az infláció, Európában az adósságválság, Amerikában az ingatlanpiac elhúzódó mélyrepülése, Japánban pedig a természeti katasztrófák rontják a növekedési feltételeket. Ez pedig befektetési szempontból sem ad okot túlzott optimizmusra - mondta Lou Jiwei.

A legnagyobb kínai állami alap, a China Investment Corp. vezére szerint gyűlnek a felhők világgazdaság felett, hiszen Európában az adósságválság, Amerikában a kilátástalan ingatlanpiac, Japánban pedig a természeti katasztrófa rontja a kilátásokat - írja a Wall Street Journal. A legnagyobb feltörekvő - angol kezdő betűjük alapján BRIC (Brazília, Oroszország, India, Kína)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés