Előfizetői tartalom

India közel áll ahhoz, hogy Ázsia Görögországa legyen

Portfolio
India jelenleg Ázsia egyik legnépszerűtlenebb országa a külföldi befektetők számára, szinte valamennyi fontosabb makrogazdasági mutatója romlik, az állami szabályozási kockázat magas, a korrupciós botrányok pedig egymást érik. Pedig Indiának komoly szüksége van a külföldiek pénzére, a tetemes külső hiányát ugyanis finanszíroznia kell. Az országban még számos dolgot kell helyreállítani, hogy újra vonzó legyen a befektetők számára - írja a Financial Times.

Ázsia harmadik legnagyobb gazdasága igen nehéz időket él. Akármilyen indikátort nézünk,mind azt mutatják, hogy nem érdemes indiai eszközöket vásárolni. Ez az ország nagyon közel áll ahhoz, hogy Ázsia Görögországa legyen - mondta egy nagy nyugati alap vezetője, indiai látogatásán. Még ha a befektető véleménye túlzó is volt, el kell ismerni, hogy az indiai gazdaság növekedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés