Előfizetői tartalom

Két alapkezelő reménykedik a magyar piacban

Portfolio
Márciusban a régiós részvénypiacokon aktív alapkezelők semleges súlyozást tartottak fent a magyar piacon, míg a benchmark szerint a portfólió 2,2%-át kellett volna magyar papírokban tartani, addig az átlagos súly 2,3% volt. Az alapkezelők többsége pesszimista a magyar piacot illetően, 19 alap közül 15 alulsúlyoz bennünket. Valójában két nagyobb szereplő van, amelyek még kitartanak, a BlackRock és a Templeton. Nagy kérdés viszont, hogy meddig mennek széllel szemben, márciusban például az Allianz, a Deka, az East Capital és Pictet is nagyobb mértékben csökkentette a magyar kitettségét. A korábbi tapasztalatok alapján drámai portfólió-átrendezésre már nem kell felkészülni, csakhogy bármikor megtehetik, hogy fokozatosan átsúlyoznak más országokba, például a sokak által kedvelt Törökországba.

Egy kivételével nagy zuhanásra került sor Az év első két hónapjában látott gyengébb régiós részvénypiaci teljesítmény márciusra is átragadt, a feltörekvő európai régió számára különösen nagy érvágást jelentett, hogy a ciprusi válság olyannyira felerősödött, hogy külső mentőcsomagra szorult az ország. Az EU az ország gazdasági teljesítőképességéhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés