Előfizetői tartalom

Kína mentheti meg a világot

Portfolio
Az eurózóna vezető szerdán megállapodtak több fontos kérdésben, a mentőcsomag kibővítésének pontos részletei még nincsenek meg, azonban már megkezdődött a potenciális befektetők felkeresése. Pénteken Pekingben lesznek tárgyalások, hogy milyen feltételekkel tudnak kínai befektetők az európai adósságválság megoldásában részt venni. Kína számára ez mérföldkövet is jelenthet, hiszen a világgazdaságban betöltött szerepének növelésére használhatja fel a tárgyalásokat. Az európai politikusok éppen ettől tartva arra figyelmeztetnek, hogy nem szabad alulbecsülni annak a kockázatát, ha az eurózóna fő asztalához odaültetik a nagyobb feltörekvő országokat, Kínát, Oroszországot és Brazíliát.

A piaci várakozásoknak megfelelően szerdán átfogó megállapodásra jutottak az eurózóna vezetői, többek között eldöntötték, hogy az eurózóna pénzügyi stabilitási mentőkeretének (EFSF) tűzerejét megemelik, méghozzá úgy, hogy a tagállamok pénzügyi hozzájárulása ne emelkedjen. A beavatkozási keret 440 milliárd, ezt a speciális tőkeáttételes forma alapján négy-ötszörösére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés