Előfizetői tartalom

Milyen ázsiai eszközökbe érdemes most befektetni?

Czoboly Márton, Bécs
Kína válságkezelése aranyérmet érdemelne, a politikusok azonban kezdettől fogva tudtában voltak, hogy a nagy volumenű stimuláció más problémákhoz fog majd vezetni, amelyeket majd kezelni kell. A legnagyobb problémát jelenleg egyértelműen a felszökő infláció jelenti a legnagyobb ázsiai országban. Az alacsony állami, vállalati és lakossági eladósodottság, és a gyors gazdasági növekedés viszont egyaránt kedvezővé teszi a feltörekvő ázsiai régió kötvény- és részvénypiacait. Míg kötvények terén rendkívül vonzóak a kínai eszközök, a kínai részvények a túlzott állami befolyás miatt már kevésbé, így a részvénypiacon már inkább a hongkongi és szingapúri piacok jelenthetnek kedvezőbb befektetési lehetőségeket - mondták az Aberdeen Asset Management szakértői az alapkezelő mai Bécsben rendezett üzleti találkozóján.

Merre megy Kína? A 2008-as csomag során 4 ezermilliárd jüant pumpáltak a gazdaságba. A kínai válságkezelés rendkívül sikeres volt, hiszen elkerülték a válságot, de természetesen ők is tisztában voltak vele, hogy a korábban nem látott összegű stimuláció később problémákhoz is vezethet, amelyeket majd kezelni kell - kezdte előadását Hugh Peyman, a Research-Works elnöke....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés