Előfizetői tartalom

Óriási összeget rántottak ki a guru alapjából

Portfolio
Az amerikai jegybank május végétől egyre többször hangoztatta, hogy az eszközvásárlási program 2013 vége előtt csökkentésre kerülhet, ennek hatására a kötvénypiacon vérengzés kezdődött. A rossz hírek és a veszteségek a kötvényalapoknál óriási tőkekiáramlást indítottak el, csak a Pimco abszolút hozamú kötvényalapjából 10 milliárd dollárt vontak ki júniusban, ami rekordnak számít az alap történetében. A kezelt vagyon két hónap leforgása alatt 8,5%-kal csökkent, szakértők szerint nagy kérdés, hogy az amerikai kötvénypiaci pozícióik mikor fordulnak termőre, ugyanis a pozícióik tartása nagy veszteséget hozott az alapnak. A Pimco ezzel együtt próbálja nyugtatni a kedélyeket, véleményük szerint a piaci turbulenciának vége, az év végéig jelentősen csökkenhetnek a hozamok - írja a Reuters.

A világ legnagyobb kötvényalapjából a Pimco Total Return alapból rekord mértékű tőke áramlott ki júniusban, ez már a második hónap volt, hogy a befektetők több pénzt vettek ki az alapból, mint amit beletettek. A Morningstar szerint a kötvénypiaci vérengzés sok ügyfelet megmozdított, csak júniusban az alapból 9,9 milliárd dollárt vontak ki, amire havi szinten a Morningstar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés