Előfizetői tartalom

Veszi a magyar kötvényeket az ország megmentője

Portfolio
A Franklin Templeton által közzétett jelentés szerint 0,6 milliárd dollárral 12 milliárd dollár fölé emelkedett a magyar kitettség 2013 utolsó negyedévében, 6 alapjukban a magyar portfólióarány átlagosan 6,8%-ra növekedett. A kötvénypiacon inkább a forintos papírok iránt mutatott érdeklődést az alapkezelő, de még ezzel együtt is a teljes kitettség fele devizás magyar kötvényekből áll. A legfrissebb számok szerint az alapkezelő már az államadósság 12%-ával rendelkezik, a kedvező befektetői hangulat pedig nem is kényszeríti a vagyonkezelőt a stratégiájának a megváltoztatására.

Közzétette a Magyarország megmentőjeként is emlegetett Franklin Templeton a negyedéves jelentéseit az alapjainak a portfólió-összetételéről. Mindez azért érdekes számunkra, mert kiderül belőlük, hogy pontosan milyen magyar papírokat tartott tavaly év végén az alapkezelő különféle alapjaiban. Több tucat amerikai és luxemburgi bejegyzésű Templeton alap tart magyar papírokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés