Előfizetői tartalom

Bizalmatlanok a magyarok az öngondoskodással szemben

Portfolio
Egy friss felmérés is megerősítette, hogy a magyarok tisztában vannak azzal, hogy nem lesz megfelelő állami nyugdíjuk, azonban csak nagyon kevesen tesznek azért, hogy meg is takarítsanak időskorukra. A befektetési alapokat illetően a GfK és a Raiffeisen Capital Management közös felmérése megállapította, hogy mindössze 1 százalék teszi közvetlenül alapokba a pénzét, az emberek többsége nem ismeri ezt a terméket. Az ideális befektetési alap a magyarok számára a tőke- vagy hozamvédett alap, amely rugalmas, és lehetőleg adókedvezmény kapcsolódik hozzá. A felmérésből az is kiderült, hogy a magas kamatkörnyezetben nem tudnak versenyképesek lenni az alapok, a megtakarítók inkább betétben fialtatják a pénzüket. Esetleg akkor lehetne változásra számítani, ha a kamatok 5 százalék közelébe csökkennének le.

Az emberek általában nincsenek megelégedve a nyugdíjak értékével, sokan úgy gondolják, hogy a jövőben ez a helyzet csak rosszabb lesz, ezért sokan szeretnének a nyugdíjas korukra előtakarékoskodni. Sajnos ez az igény a cselekvés szintén már nincs meg, a magyarok 58 százalékának egyáltalán nincs nyugdíj-előtakarékossági megtakarítása, és akinek van, az is mindössze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés