Előfizetői tartalom

1700 dollárig zuhant az arany

Portfolio
Az arany árfolyama harmadik napja esik, ráadásul a korrekció tegnap az arany történetének harmadik legnagyobb napi esését mutatta. A július óta igencsak felpörgő, és parabolikusan emelkedő arany piacán a korrekció már várható volt, hiszen a gyorsuló növekedést egyre inkább csak a rövid távú spekulációs kereslet hajtotta, ez pedig most profitrealizáláshoz vezetett. Az arany ára az 1912 dolláros csúcsokról egészen 1700 dollárig zuhant, jelenleg 1712 dollár unciája. Az esést segítette, hogy a shanghaji tőzsde után a Chicago-i árutőzsde is megemelte a letéti követelményeket, augusztusban már másodszor. Az ezüst májusi hatalmas mélyrepülését szintén többszöri margin emelés előzte meg, az arany fundamentumai az elemzők többsége szerint azonban nem változtak, így hosszú távon folytatódhat a szárnyalás a 2000 dollár felé.

11:28 Miután tegnap a megnövekedett árfolyam-volatilitás miatt Shanghai után a CME is megemelte a margin követelményeket, az arany ára ma is tovább zuhan. Eddig közel 3 százalékot esett a nemesfém, az árfolyama pedig súrolta az 1700 dollárt, ami több mint 11 százalékos visszaesést jelent az 1912 dolláros csúcshoz képest. Az 1700 dolláros szintről visszapattanva jelenleg 1712...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés