Előfizetői tartalom

Folytatja az esést az arany

Portfolio
A tegnapi esést követően most sem talált magára az arany árfolyama, jelenleg 1,4 százalékos leértékelődést mutat a júniusi határidő. A csökkenés érthető, jelenleg a fundamentumok nem támogatják az árfolyamot, a befektetők széles körei fordulnak el az eszközkategóriától, míg a fizikai kereslet emelkedése azért valamennyire gyógyírt jelent. A befektetők kockázatvállalási hajlandósága egyre nagyobb, a csúcsra futó indexek mellett nem érzik szükségét annak az emberek, hogy védelmet keressenek a nemesfém piacán - írja a MarketWatch.

Az arany határidős árfolyama továbbra is leértékelődési nyomás alatt van, a júniusi határidős árfolyam jelenleg 1,4%-os csökkenést mutat, egy unciáért pedig 1553 dollárt kell fizetni. Szakértők szerint kettősség jellemzi a piacot, miközben a fizikai arany kereslet továbbra is emelkedik, addig a befektetők inkább elfordulnak a védekezési eszköznek tekinthető eszköztől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés