Előfizetői tartalom

Új csúcsra drágult az arany

Portfolio
Nem enyhülnek a növekedési félelmek, nem javul a hangulat a tőzsdéken, legalábbis ez látszik a legfőbb "biztonságos menedéknek" számító arany piacán. Az arany ugyanis ma reggel újabb csúcsra jutott, elérve az 1920 dolláros szintet. Az arany unciájáért jelenleg 1918 dollárt kérnek, ami 1 százalékkal haladja meg a tegnapi záró értéket, az ezüst pedig 0,8 százalékos emelkedés után 43 dollárba kerül.

Nem szűnik a feszültség a világ tőkepiacain, ez pedig újabb erőt adott az 1900 dolláros szinten toporgó aranynak a további emelkedéshez. A legfőbb nemesfém ára így ma reggelre új történelmi csúcsra jutott, megérintve az 1920 dolláros szintet. Ezzel elesett az augusztus végén felállított 1912 dolláros rekord. Az arany fokozott vásárlása mögött az állhat legfőképpen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés