Előfizetői tartalom

Mekkora átlagos hozamot fizetnek az egyes pénztárak?

Portfolio
Az egyes magánnyugdíjpénztárak átlagos reálhozam kifizetései jelentős szóródást mutatnak. Ez persze nem annyira a pénztárak teljesítményét mutatja, sokkal inkább a tagjaik vagyoni helyzetét tükrözi. A legtöbb pénzt a Napi Gazdaság tudomása szerint az ING egyik korábbi tagja kaphatja, míg átlagosan a legtöbb reálhozamot a Pannónia nyugdíjpénztár fizetheti ki. A közel 2,5 millió kifizetés várhatóan augusztus végéig érkezik meg a visszalépőkhöz.

Az előzetesen vártnál több, összesen 2 450 960 ember jut reálhozamhoz 2011. augusztus 31-ig, ami közel 7 százalékkal magasabb a pénztárak által korábban becsült adatnál, míg a végleges kormányzati adatok szerint 569.818 fő nem számíthat reálhozam kifizetésre a 3,1 millió visszalépő közül. Az egyes pénztárak között azonban jelentős szórás mutatkozik a kifizetések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés