Előfizetői tartalom

Nyugdíj: búcsút inthetünk a legjobb pénztáraknak

Szabics András Zsolt
A magánnyugdíjpénztári piac hatalmas változáson esik át a következő hónapokban, jelenleg viszont a friss adatok szerint annyit tudunk, hogy a 18 pénztárból 7 nem tudta a visszalépés lezajlása után elérni a működéshez elengedhetetlen 2000-es taglétszámot. Számításaink szerint ezek a pénztárak jellemzően sokkal alacsonyabb költségekkel működtek mint a nagyobb pénztárak, és ennek megfelelően sokkal jobb teljesítményt is tudtak hozni az elmúlt 13 évben. Mindez azt jelenti, hogy a szektor legjobbjai esnek ki a versenyből, azonban a maradó 11 pénztár sorsa sem életbiztosítás, hiszen közülük 6 mindössze 2-3000 fővel működhet tovább.

A napokban nyilvánosságra hozta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, hogy a magánnyugdíjpénztári piacon egyes pénztáraknál hány tag maradt. Sok érdekességet lehetett megtudni a statisztikákból, első körben például azt, hogy a 18 pénztárból 11 pénztár el tudta érni a törvényi működési minimumnak számító 2000 tagságot a visszalépés után is, míg 7 pénztár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés