Előfizetői tartalom

Nyugdíjügy: a munkaképeseknél felezhető lenne az ellátás

Portfolio
Egy héttel a sok port kavart alkotmánymódosítás után néhány részletet közölt a korhatár előtti nyugdíjasok munkaerőpiacra való visszatereléséről a Magyar Nemzet. A birtokukba került tervezet szerint az egészséges, 57 évnél fiatalabb nyugellátásban részesülőket visszavezetnék a munkaerőpiacra, a felajánlott munkát aki egyszer elutasítja, annak az ellátása a felére csökkenthető, míg akik kétszer nemleges választ ad, attól megvonható az ellátás. Egyelőre a kormányoldal szerint csak vitaanyagról van szó, azonban a tervezet összhangban van a törvénymódosítással. Elvileg 250 ezer embert érinthet a változtatás, köztük többségében rokkantnyugdíjasokat.

Lázár János és Balsai István egy hete nyújtotta be a parlamentnek azt az alkotmánymódosító javaslatot, ami lehetőséget adna a kormánynak, hogy a korhatár előtti nyugellátásokat csökkentsék, vagy akár meg is vonhassák. A beadvány nagy port kavart, a kormánypárti politikusok azóta próbálták egyértelműsíteni, hogy a javaslat csak az 57 alattiakra vonatkozna, tehát aki 57...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés