Előfizetői tartalom

A nyugdíjpénztárakhoz nyúlna hozzá Fico is

MTI
A szlovák kormány 9-ről 6 százalékra csökkentené a magánnyugdíjpénztárakba kerülő járulék arányát - adta hírül a Hospodárské Noviny szlovák gazdasági napilap. Az elképzelés megvalósítása esetén, a fennmaradó járulékösszeg a magán nyugdíjpénztárak helyett a nyugdíjbiztosítási rendszer első pillérébe, az állami nyugdíjbiztosítóhoz kerülne. Ez az összeg - éves szinten mintegy 280 millió euró - többletbevételt jelentene az állami biztosítónak és hozzájárulna a költségvetési deficit konszolidációjához is.

Robert Fico kormányának - a pénzügyi tárca előző vezetése által nyilvánosságra hozott, a közkiadások keretszámaival kapcsolatos előrejelzései szerint - 1,166 milliárd euró többletbevételt vagy kiadáscsökkentést kell elérnie 2013-as költségvetésben, ha tartani kívánja a EU által igényelt 2,9 százalékos GDP-arányos költségvetési deficitcélt. A szlovák pénzügyminiszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés