Előfizetői tartalom

A román nyugdíjpénztárak 10,5%-os hozammal rukkoltak elő

Portfolio
A zavaros politikai és gazdasági környezet ellenére a konzervatív befektetéseiről ismert román kötelező nyugdíjpénztári szektor jó teljesítményt hozott, a szektor 9 pénztára átlagban 10,5%-kos hozamot tudott elérni. A kezelt vagyon a növekvő befizetések miatt dinamikusan emelkedik a szektor 2008-as felállítása óta, jelenleg már közel 10 milliárd román lejt kezelnek a pénztárakban - írja az Investment & Pensions Europe.

Jó teljesítményt hozott a román kötelező nyugdíjpénztári szektor tavaly, a nyugdíjrendszer második pillérét jelentő kilenc pénztár átlagosan 10,5 százalékos hozamot ért el. A kezelt vagyon a tőkebeáramlásnak köszönhetően 50%-kal haladta meg a 2011 végi értéket, a vagyon jelenleg 9,7 milliárd román lejnél található. A kötelező nyugdíjpénztári szektor lefedettsége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés