Előfizetői tartalom

Besült a 3 éves aukció, ugrottak a hozamok (3.)

Portfolio
Nagyon gyenge vételi érdeklődés mutatkozott a ma megtartott mindhárom államkötvény aukción, hiszen a 33 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 44,9 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. A 3 éves kötvényből valamennyi ajánlatot elutasított az adósságkezelő, amelyre utoljára 2008 októberében, az EU/IMF hitelprogram megszerzése előtt volt példa. Az 5 és 10 éves papírból a meghirdetetthez képest kevesebb, összesen 15 milliárd forintnyi papírt értékesített az ÁKK. Az aukciós átlaghozamok jelentősen emelkedtek.

Cikkünk előző verziójában helytelenül azt írtuk, hogy a 3 és 5 éves kötvényekből 20, illetve 15 milliárd forintnyi volt a meghirdetett mennyiség. A 3 éves kötvényből (2014/D) 15 milliárd forintnyit hirdetett meg értékesítésre az Államadósság Kezelő Központ, de mindössze 16,3 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyek közül egyetlen egyet sem fogadott el....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés