Előfizetői tartalom

Beszakadtak a kötvényhozamok a kormányzati fordulatra

Portfolio
Arra a kormányzati jelzésre, hogy új típusú megállapodást tervez kötni a Nemzetközi Valutaalappal, a forint szárnyalásával párhuzamosan az állampapírpiacokon is erőteljes vételi nyomás alakult ki. A főbb kötvénylejáratokon 40-50 bázispontos hozamesés következett be ahhoz képest, mint amilyen szinteken a délelőtti kötvényaukciós átlaghozamok alakultak - jelezte a Portfolio.hu-nak egy budapesti állampapír kereskedő.

A 10 éves kötvény aukciós átlaghozam 8,78% volt, míg az IMF-hír hatására nap végére 8,30% körülig hullott. A 3 éves referenciakötvény (2014/D) hozama egészen 8%-ig esett a 8,38%-os aukciós átlaghozamhoz képest. A kereskedő jelzése szerint a délután második felében főleg külföldiek jelentek meg a vevői oldalon az állampapírpiacon. Egy új típusú IMF-megállapodással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés