Előfizetői tartalom

Elkapkodták az 1 milliárd eurónyi magyar államkötvényt!

Portfolio
Múlt pénteken emelte 1 milliárd euróra a Prémium Euro Magyar Államkötvény (PEMÁK) kibocsátási keretösszegét az Államadósság Kezelő Központ, de a mai közleményben már azt jelzi, hogy gyakorlatilag a 400 millió euróval megemelt keretet is elkapkodták a nagy magyar intézményi befektetők. Emiatt már csak két napig értékesíti ezt a papírt az adósságkezelő és szerdán egy új sorozatot bocsát ki. Ez az eurózóna inflációs adata felett szintén 2,5%-pontos prémiumot kínál, így valószínűleg szintén erőteljes vételi érdeklődés övezi majd. Az ÁKK a mai közleményben hangsúlyozza, hogy "a PEMÁK kibocsátása és sikeres értékesítése nem helyettesíti a nemzetközi tőkepiacon történő megjelenést".

A pénteki keretösszeg-emelésről és annak következményeiről szóló cikkünk:Kapcsolódó cikkünk2013.01.111 milliárd euróra emelte az ÁKK az új kötvény keretétKik vették? Az ÁKK a nagy keresletre tekintettel múlt pénteken 400 millió euróval 1 milliárd euróra emelte meg a P€MÁK mennyiségétl de mai közleményében már azt jelzi, hogy "az így összesen egymilliárd euróra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés