Előfizetői tartalom

Kína beteheti a lábát a magyar állampapírpiacra

Portfolio
A jelenlegi 15 elsődleges állampapír forgalmazó mellé a Bank of China is bekerülhet - jelezte a lehetőséget a Bloombergnek tegnap adott interjúban Pleschinger Gyula. Az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatójának tájékoztatása szerint már folytattak tárgyalásokat a pekingi székhelyű pénzintézettel és megjegyezte: "ha Kína vásárol, akkor azt piaci alapon teszi majd". Pleschinger a jövő évi nettó forint- és deviza kibocsátásról is mondott fontos információkat:

Kapcsolódó cikkünk2011.08.29Jelentősen csökken jövőre az állam forint finanszírozási igényeMint ismert, a kínai kormányfő két hónappal ezelőtti látogatása alkalmával azt jelezte, hogy az ázsiai óriásgazdaság fog majd valamennyi magyar állampapírt vásárolni. Ekkor Orbán Viktor magyar kormányfő azt mondta, hogy a kínai jelzés hatására biztosítottnak érzi Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés