Előfizetői tartalom

Ma újabb hatalmas hitelrészt törlesztünk az IMF-nek

Portfolio
Ma esedékes a magyar állam számára egy 649 millió eurós tőkerészű hitel törlesztése a Nemzetközi Valutaalap felé, ami mai árfolyamon számítva mintegy 180 milliárd forintot tesz ki. Amennyiben a tőkerészen felül az ebben a hónapban fizetendő kamatokat is figyelembe vesszük, akkor összesen közel 700 millió eurós pénzügyi teherről beszélünk, ami az idei év három "leghúzósabb" hónapjának egyike.

Az IMF oldalán elérhető adatok szerint ma 527 millió SDR-nyi tartozást kell kifizetnie a magyar államnak a 2008-2009-ben felvett hitelcsomagból, ami az árfolyamok figyelembe vételével mintegy 649 millió eurót tesz ki és lényegében megegyezik azzal az összeggel, amit májusban is ki kellett fizetni. Amint az alábbi ábrán látható: idén három olyan hónap van, amikor kiemelkedő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés