FONTOS Óriási veszélyre figyelmeztet Acemoglu, nagy bajban lesznek a dolgozók
 
Előfizetői tartalom

Megjelent a hetek óta várt adat

Portfolio
A február 12-i állapotok szerint a külföldi befektetők 4783 milliárd forint értékben tartottak a kezükben magyar állampapírt, ami 103 milliárd forintos csökkenést jelent az azt megelőző naphoz viszonyítva - derül ki az Államadósság Kezelő Központ oldalán péntek délután frissített adatokból. A piaci szereplők nagy jelentőséget tulajdonítottak korábban a számnak, mivel szerdán járt le a 2014/C jelű állampapír, amibe korábban bevásárolt a Franklin Templeton. Valószínű azonban, hogy Magyarország legnagyobb hitelezője már korábban megújította ezt a kitettségét.

Az ÁKK péntek délután közzétett legfrissebb, február 12-i állapotokat tükröző adatai szerint a külföldiek állampapír állománya 4783 milliárd forintra csökkent az előző napi 4886 milliárd forintról. Az átlagos futamdiő 3,9 évre növekedett a korábbi 3,83 évről. A piaci szereplők nagyon várták a friss állományi adatot. Február 12-én volt ugyanis a 2014/C sorozatú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés