Előfizetői tartalom

Mindhárom kötvényből többet vettek, estek a hozamok az aukciókon (2.)

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára 47 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett államkötvény aukciókra összesen 180,6 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyet látva mindhárom papírból a meghirdetett mennyiség felett adott el az adósságkezelő. Az összes eladott mennyiség 70,5 milliárd forint lett, ami az eredeti terv 50%-kal (!) történő megemelését jelenti. Az újévi első kötvényakciókon látott nagy vételi érdeklődés jótékony hatással járt az átlaghozamokra is: a legutolsó hasonló futamidejű kibocsátásokhoz képest 9-82 bázisponttal estek a hozamok. Ezzel többéves hozammélypontok is megdőltek.

Mindhárom referencia futamidő kapcsán új sorozatokat kínált ma értékesítésre az ÁKK. A 3 éves kötvényből (2016/D) a 20 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre 95,1 milliárd forintos vételi ajánlat érkezett, amelyet látva az adósságkezelő 30 milliárd forintra emelte az elfogadott mennyiséget. A közel ötszörös lefedettségre utoljára 2011 augusztusában volt példa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés