Előfizetői tartalom

Példátlan eset történt a mai 12 hónapos kincstárjegy aukción (2.)

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára 40 milliárd forintos kerettel meghirdetett 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukcióra (D120822) mindössze 30,2 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Ez az ÁKK 2000 január óta rendelkezésre álló adatbázisa szerint a legalacsonyabb aukciós fedezettséget jelenti ezen futamidejű papírok történetében, a vételi ajánlat volumene pedig 2003 áprilisa óta a legalacsonyabb. Az igen gyenge vételi érdeklődés láttán 26,4 milliárd forintra csökkentette az adósságkezelő az elfogadott ajánlatok mennyiségét.

A kevesebb, mint egyszeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama szokatlanul széles sávban, 5,96% és 6,18% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 6,07%-os lett az átlaghozam. Ez 10 bázisponttal magasabb a tegnapi másodpiaci 12 hónapos DKJ referenciahozamánál és 13 bázisponttal meghaladja a két héttel ezelőtti hasonló futamidejű kibocsátás átlaghozamát....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés