Előfizetői tartalom

Szabadulna a magyar papíroktól az amerikai nagybank

Portfolio
A magyar államkötvény-kitettség csökkentését javasolják az amerikai JP Morgan befektetési bank londoni stratégái. A piaci szakértők a kedden bejelentett magyarországi államadósság-csökkentéssel magyarázzák lépésüket, miután a magyar papírok súlya ezáltal csökken a bank egyik fontos, számos alap által követett benchmark-portfólióban.

"A keddi bejelentés, miszerint a nyugdíjvagyon átvétele nyomán közel 1 400 milliárd forinttal csökken a magyar államadósság, későbbi törvénybe iktatása azzal a következménnyel jár, hogy Magyarország súlya a "GBI-EM-Global Diversifed Index"-ben 1,1 százalékponttal csökkenni fog" - hívja fel a figyelmet ügyfeleinek kiküldött jelentésében a JP Morgan. "Ez (a magyar állampapírok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés