Előfizetői tartalom

Terv alatti eladás a rövid DKJ-aukción

Portfolio
Gyenge, a meghirdetett mennyiséget alig lefedő vételi érdeklődés mutatkozott a ma megtartott 4 hetes hátralévő futamidejű (D111228) diszkontkincstárjegy aukción, emiatt az Államadósság Kezelő Központ az 50 milliárd forint helyett 35 milliárd forintnyi papírt értékesített. Az aukciós átlaghozam nagyon magas, 7,24%-os lett a 6,00%-os jegybanki alapkamattal összevetve. Két hete a még gyengébb vételi érdeklődés láttán egyetlen fillérnyi papírt sem adott el ebből a sorozatból az adósságkezelő.

Az ÁKK 50 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségére mindössze 52,3 milliárd forintnyi vételi érdeklődés mutatkozott, amelyet látva az adósságkezelő 35 milliárd forintra csökkentette az elfogadott mennyiséget. Az alig egyszeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok rendkívül széles sávban: 6,74% és 7,50% között szóródtak, ezek mellett alakult ki a 7,24%-os átlaghozam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés