Előfizetői tartalom

Terv felett tudott eladni kötvényeket az ÁKK! (2.)

Portfolio
A borongós hét eleji előjelek ellenére intenzív vételi érdeklődés mutatkozott a három mai államkötvény aukción, így a tervezett 40 milliárd helyett 51 milliárd forintnyi papírt tudott értékesíteni az Államadósság Kezelő Központ. A tegnapi másodpiaci referenciahozamokhoz képest 2-10 bázispontos hozamcsökkenés alakult ki a mai átlaghozamok alapján, míg a két héttel ezelőtti kibocsátási szintekhez képest így is igen jelentős, 76-94 bázispontos hozamugrás látszik. Kedvező (üzenetű a befektetői érdeklődés szempontjából), mindhárom kötvénysorozat esetén intenzív volt a vételi érdeklődés ilyen bizonytalan nemzetközi és hazai befektetői környezetben is, így mindhárom papír esetén meg tudta emelni a kibocsátott mennyiséget a meghirdetetthez képest az adósságkezelő. Az aukciós átlaghozam mindhárom sorozat esetében 2009 szeptembere óta a legmagasabb lett.

A délutáni nem-kompetitív államkötvény tenderek eredményei:Kapcsolódó cikkünk2010.12.02 14:22Még 12 milliárd forintnyi kötvényt eladott délután az ÁKKA 3 éves államkötvény aukcióján (2014/C) a meghirdetett 20 milliárd forintnyi keretre összesen 75,3 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. A közel négyszeres lefedettség mellett a kibocsátó 25 milliárd forintra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés