Előfizetői tartalom

Nem hiszed el, ki veszi nagyon a magyar állampapírokat!

Mégis ki az, aki az elmúlt öt évben tizenháromszorosára növelte a magyar állampapír-állományát? Segítünk: nem a külföldiek és nem is a magyar lakosság. Ennél egy sokkal érdekesebb - korábban teljesen elhanyagolható - tulajdonosi szektorral állunk szemben. Persze gyanús, hogy ez a bizonyos valaki sem a sufniban talált sok milliárd forintot, amivel az államot finanszírozhatja, hanem volt "némi" hátszél.

Az elmúlt öt évben 15 ezer milliárd forintról egészen 24 ezer milliárd fölé bővült a kormányzatunk piaci értéken számított adóssága. Adódik a kérdés, hogy arányában vajon melyik szektor pörgette fel a leginkább az államunk hitelezését ezen idő alatt? Most tippeljen egyet, aztán nézze meg, hogy mekkorát tévedett! Tudjuk jól, hogy a rendkívül vonzóra szabott lakossági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés