Előfizetői tartalom

A görög lépés nagyon jót tett a forintnak

Portfolio
Hétfőn reggel újra gyengült a forint az euróval szemben, a jegyzések a 304-es szintet is megközelítették, ami egyhavi forintmélypontot jelentett. Innen azonban határozott erősödés indult, így több hullámban délutánra már 300-ig süllyedt az árfolyam a többi régiós deviza erősödésével párhuzamosan. Közben a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon is határozottan javult a hangulat, igaz a görög ügyben továbbra sincs áttörés a pénteki rigai kudarc után, illetve a vasárnap esti Merkel-Ciprasz telefonbeszélgetés után. Ebben a görög kormányfő a rövid időn belüli csőd elkerülésében kérte a német kancellárt, majd ma bejelentette, hogy átrendezi a nemzetközi szervezetekkel való tárgyalások vezetőinek névsorát. Utóbbi a megegyezés érdekében tett görög erőfeszítésnek tekinthető, így ez bizonyára hozzájárult a jelentős piaci hangulatjavuláshoz.

2015. április 27. 17:20 Megosztás A görög lépés segíthette a forintot is A napközbeni hullámszerű nemzetközi befektetői hangulatjavulásban szerepe lehet annak a hírnek, amely szerint a görög kormányfő átalakította a nemzetközi szervezetekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés