Előfizetői tartalom

Barcza: olcsó devizára van szükség

Portfolio
Van, aki szerint érdemes megpróbálni Magyarországon is a - Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által többször említett - nagy jegybankok eszközeinek bevetését. Barcza György, a Századvég vezető elemzője a Magyar Nemzetnek nyilatkozva azt mondta: a devizaadósokra nehezedő nyomás csökkenthető lenne olcsóbb devizával, ennek pedig a jegybanki devizatartalék lehetne a forrása.

Ezen a héten is a közelgő jegybankelnök-váltás volt a legfontosabb fejlemény idehaza. Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli rádióinterjújában nem árulta el, hogy kit jelöl majd az MNB élére. De Simor András jelenlegi elnök múltját felemlegetve közölte: az biztos, hogy még egyszer pénzügyi offshore spekuláns nem lesz a nemzeti bank elnöke. A jelenlegi MNB-elnök külföldi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés