Előfizetői tartalom

Cáfolja az EU, hogy készülne a görögök kilépésére (2.)

Portfolio
Az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank már dolgozik egy készenléti terven arra az esetre, ha Görögországnak ki kell lépnie az euróövezetből - ismerte el első alkalommal egy lapinterjúban egy magas rangú uniós tisztviselő. Ezt még a nap során cáfolta az Európai Bizottság alelnöke, spekulációnak nevezve a témát. A német kormány egyébként valóban készül erre az eshetőségre, amelyet áttételesen elismert egy mai tájékoztatón a német pénzügyi tárca szóvivője is. Egy német lapjelentés szerint a kormány is készített már egy becslést ennek a forgatókönyvnek a német gazdaságra gyakorolt hatásáról. A görögök drachmához való visszatérésére egyébként már a legnagyobb brit bankjegynyomda is elkezdett felkészülni.

A legfrissebb görög belpolitikai fejlemények csökkentik az eurózónából való kilépés veszélyét:Kapcsolódó cikkünk2012.05.18Fordult a kocka a görögöknél - Van-e ok az örömre?Elkezdődött a végjáték Az Európai Unió nem tétlenkedik, mivel az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank szakértői stábjai már dolgoznak egy készenléti terven arra az esetre, ha Görögország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés