Előfizetői tartalom

Öthavi mélypontra zuhant a forint!

Portfolio
Reggel egy bátortalan próbálkozást mutatott a forint a visszaerősödésre, de aztán délelőtt és délután is újabb hirtelen gyengülési hullámot szenvedett el. Utóbbi nyomán 317 fölé, estére pedig már 318 közelébe lendültek a jegyzések és a forint új öthavi mélypontra bukott az euróval szemben. Ezt a hullámszerű forintesést egy fontos technikai tényező is magyarázhatja: kitört a forint abból a szűkülő háromszögből, amelyben hónapok óta haladt és ilyenkor tipikus, hogy intenzív a gyengülés. Lényeges az is, hogy a rand tegnapi csúnya esése is éreztetheti a térségi devizák együttmozgásán keresztül a kellemetlen hatásait.

2015. december 10. 20:28 Megosztás Már a 318-at súroljuk Az esti órákban tovább gyengült a forint, az euróval szembeni jegyzések már 317,7-nél járnak. 2015. december 10. 16:08 ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés