Előfizetői tartalom

Hír nélkül adták a forintot

Portfolio
Pénteken is folytatódott a forint esése, amelynek jegyében bõ kéthavi mélypontra bukott 302 közelében az euróval szemben. Innen nap végéig sem tudott szépíteni a magyar fizetõeszköz. A svájci frankkal szemben csaknem háromhavi mélypontot látunk 245 körüli árfolyammal. Kereskedõk szerint nem volt konkrét negatív hír a forint gyengülése mögött, de az egyre olvadó kamattartalom - amelyre tegnapi elemzésünkben, mint veszélyforrásra mi is rámutattunk -, illetve a hónap végi pozícióátrendezések szerepet játszhattak a mozgásban. A forint gyengülésével párhuzamosan folytatódott az államkötvény hozamok mérsékelt emelkedő trendje.Fontosabb részletek Új 2,5 hónapos mélypontra esett a forint pénteken Az elsõ gyengülési hullám csütörtök délután, Matolcsy György beszédével együtt érkezett A régiós devizák piacát közben nyugalom jellemzi, bár pénteken a zloty is megmozdult kicsit a gyengülés felé A piacon pedig egyre lejjebb árazzák az alapkamat alját Úgy tûnik, az MNB elmegy a falig, igaz Pleschinger Gyula ismét a kamatvágás lassítását szorgalmazta A kérdés ezek fényében, hogy mit tud tenni a jegybank negatív külsõ sokk esetén Az 5 és 10 éves forintalapú államkötvény hozam 2,5 hónapos csúcsra kapaszkodott a forint gyengülésével párhuzamosan.

2013. november 29. 19:33 Megosztás 301 felett ragadt a forint Pénteken a nap végére sem tudott érdemben visszaerősödni a a forint a fontosabb devizákkal szemben, az euróval szemben a 301,5-ös, a dollárral szemben a 222-es, a svájci frankkal szemben pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés