Előfizetői tartalom

Felesleges a forint összeomlására készülni

Portfolio
Legalább három hasonlóság is látszik abban, ahogy a törökök és a magyarok az IMF-megállapodáshoz viszonyulnak és bár Magyarországnak elemi érdeke lenne a megállapodás, a törökökhöz hasonlóan egy kis szerencsével mégis elkerülheti azt - fejtette ki meglátását egy amerikai ügyféltalálkozóról Londonba visszatérve Benoit Anne. A Societe Generale (SocGen) feltörekvő piaci stratégiákért felelős részleg vezetője szerint a fejlett jegybankok minapi döntései jelentősen enyhítették az eurózóna válságának fertőző hatásával kapcsolatos kockázatokat, emiatt erősen kételkedik benne, hogy rövid távon látunk-e még 310-es eurót. Leszögezi: gyakorlatilag eltűnt egy nagy forintválság kockázata, bár azért továbbra is negatívan látja a forint kilátásait. Arra is rámutat azonban: ahogy a törökök, úgy a magyarok IMF-ügyében is eljöhet az, amikor a befektetők már fásulttá válnak az újabb és újabb fordulatokra, a jó külpiaci hangulatban pedig még a forintra is "rákaphatnak" a befektetők.

Benoit Anne is részt vesz a Portfolio.hu szervezésében október 16-án sorra kerülő második Budapest Economic Forumon. A befektetési stratégával a közelmúltban interjút is készítettünk.Kapcsolódó cikkünk2012.09.20Ilyen döntéssel "saját magát lőné lábon a kormány" Közel egy éve húzódik a magyar kormány és az EU/IMF közötti hitelkeretről szóló egyeztetés, így ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés