Előfizetői tartalom

Június óta nem esett ekkorát a magyar állam csődkockázata

Portfolio
Arra egyelőre nem számítunk, hogy az árfolyam a közeljövőben tartósan képes lenne 270 alatt lehorgonyozni, erre fundamentálisan akkor lenne reális esély, ha a február második felében bejelentendő strukturális reformintézkedéseket az előzetes várakozásoknak megfelelőnek ítélné a piac - írja napi piaci kommentárjában Karsai Péter, a Commerzbank treasury sales munkatársa, aki azt is kiemeli, hogy tegnap 30 bázispontot esett Magyarország 5 éves CDS-felára.

EUR/HUF (268,50 - 271,00): Sikerült áttörni a 270-es árfolyamszintet, 271-ről majdnem 269-ig esett az EUR/HUF kurzusa. Jó formában vannak a régiós devizák is, a korona és a zloty is kerek mérföldkövekhez érkeztek, az EUR/CZK 26 havi csúcsán, a 24,00-es értéket, az EUR/PLN 3,90-es szintet ostromolja. Az euró lendülete a dollárral szemben forinterősödést generál, pánikhangulatról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés