Előfizetői tartalom

Kivételes formában a forint - Mi áll a háttérben?

Portfolio
Bő egy hónapos csúcsára erősödött a forint az euróval szemben, valamint egy éves csúcson jár a dollár ellenében a szerda délelőtti kereskedésben, és teljesítményével kitűnik a régiós devizák közül. A hazai fizetőeszköz újabb menetelése annak fényében kiváltképp figyelemre méltó, hogy a nemzetközi befektetői hangulat nem nevezhető túlzottan kedvezőnek. Piaci szakértők szerint a forint felülteljesítése mögött elsősorban az a magyarspecifikus hír áll, hogy a piacoknak tetszenek az új jegybankárok és már (szinte egyáltalán) nem tartanak a kamatpolitika hirtelen fordulatától.

Menetel a forint Borongós nemzetközi befektetői hangulatban tud erősödni a forint. Az euróval szembeni jegyzések már a kritikusnak mondható 270-es szint alatt járnak, az árfolyam napi mélypontja a 269,33-es szint környékén volt. Ilyen erős forintot bő egy hónapja láthattunk utoljára.Eközben a dollárral szembeni jegyzések a 190-es szint alatt tartózkodnak (a 189,20-as szint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés