Előfizetői tartalom

Már a kormányt sem zavarja a gyenge forint

MTI
|
Portfolio
Varga Mihály szerint ha ez a kormány folytatja a munkát, akkor végig kell gondolni, hogy erre az árfolyamszintre milyen gazdaságfejlesztési vagy iparfejlesztési politika építhető; egy hosszabb távon fennmaradó gyengébb árfolyam jelentősen bővítheti véleménye szerint az exportáló kkv-k számát. A tárcavezető szavai arra utalnak, hogy a kormány már másképp gondolkodik a forintról.

A Gazdasági Rádió "A nap vendége" című műsorában nyilatkozott a nemzetgazdasági miniszter. Legérdekesebb mondatai a forint árfolyamával voltak kapcsolatosak:Megismételte, hogy a kormánynak nincs sem árfolyam-, sem kamatcélja. Önmagában az árfolyamváltozás csak pillanatnyi előnyt tud adni az exportra termelő vállalkozóknak. De azt is hozzátette, hogy "hosszú távon, ha egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés