Előfizetői tartalom

Megtorpanhat a forint vesszőfutása

Portfolio
Az elmúlt hetekhez képest sokkal kevésbé vonzó most tartani a forint gyengülésére irányuló pozíciókat - mutatott rá tegnap este ügyfeleknek kiküldött technikai elemzésében a Goldman Sachs szakértője. Az Unicredit stratégái is ugyanerre, azaz egy forinterősödési hullám esélyére mutattak rá ma reggeli feltörekvő piaci hírlevelükben. A Bank of America Merrill Lynch elemzői mai anyagukban arról írnak, hogy ha lesz is forinterősödés, az várhatóan csak rövid ideig tart majd és ha csalódást okoz az MNB, akkor további forintgyengülés jöhet.

Mint ismert, hétfőn este új történelmi mélypontra esett a forint az euróval szemben 317,9 körül és amint felhívtuk rá a figyelmet, ezzel számos piaci szereplő elérhette (elsődleges) profitcélját, így zárhatott bizonyos forint elleni pozíciókat. A keddi és a tegnapi forinterősödési hullámokban is szerepe lehetett ennek (a forint short pozíciók zárása forint vásárlást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés