Előfizetői tartalom

Nagyot húztak a forinton - meddig lehet ilyen erős?

Portfolio
A svájci frankkal szemben mintegy 2%-os, az euróval szemben közel 1%-os forintszárnyalást láttunk ma napközben az új év eleji globális kockázati étvágy mellett, illetve azután, hogy tavaly kifejezetten gyengén szerepelt a magyar fizetőeszköz. A hangulat azonban törékeny a világban, erre jó példák a délután második felében látott nemzetközi devizapiaci mozgások: a hangulat romlása miatt újra erősödött a frank és a dollár.

Szokatlanul nagy, 4-5 egységnyi forinterősödést láthattunk ma kora délutánig a kedvező nemzetközi befektetői környezetben a svájci frankkal szemben (222-ről 217-ig esett a kurzus). A kéthetes forintcsúcs két főbb tényező együttes eredménye.Kapcsolódó cikkünk2011.01.04 10:50 Tovább húzzák a forintot - 219-nél a frank Egyrészt az év eleji kedvező nemzetközi kockázatvállalási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés