Előfizetői tartalom

Csillapodik a pánikhangulat a piacokon

Portfolio
Az éjszakai órákban tovább romlott a nemzetközi befektetői hangulat, amely azt eredményezte, hogy ma reggel új történelmi mélypontról kezdi a forint a svájci frankkal szemben a napot. A jelek szerint tehát az a hír sem nyugtatta meg a kedélyeket, hogy az eurózóna pénzügyminiszterei esetleg megengednék, hogy az eurózóna jelenlegi pénzügyi mentőkerete a bajban lévő periféria országok államadósságából vásárolhasson, vagy hitelt nyújthasson nekik. A svájci frank folyamatosan új történelmi csúcsokat állít fel, a forinttal szemben is. A nyitás után nem történt változás tegnaphoz képest a fejlett piacokon, azaz a pánik jegyében a vezető nyugat-európai indexekben 3%-os eséseket is láthattunk, mely egy kisebb fellélegzés jegyében mostanra oldódott. Ennek ellenére maradtak a 2% feletti mínuszok és a bizonytalanság. A német DAX-ot a pánik hangulat közepette a 7000-7600 pontos sáv alja tartotta meg, ám várhatóan a nap második fele is tartogathat izgalmakat.

Cikkünket folyamatosan frissítjük. 12:47 A 10 óra környékén kialakult lokális minimumokat egyelőre sikeresen tartják a piacok, ám a bizonytalanság továbbra is kézzel fogható. A fejlett piaci indexek közül a DAX-ot elsőre fogta a 7000 pontos kulcstámasza, melyet szignifikánsan letörve az emelkedő trend egy komoly pofonnal szembesülhetne. Amíg ez nem következik be addig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés