Előfizetői tartalom

Szárnyalt a forint a kétéves mélypont után

Portfolio
Igen borongós volt kora délutánig a nemzetközi befektetõi hangulat az ukrán válság és a kínai lassulással kapcsolatos félelmek miatt, amellyel párhuzamosan kora délután új kétéves mélypontra esett a forint az euróval és a svájci frankkal szemben rendre 315,5, illetve 260 körül. Mivel a délután második felében markáns hangulatjavulás indult el (feltehetõen az orosz-amerikai külügyminiszteri találkozó üzenetei hatására), így részben emiatt a forint több hullámban jelentõsen erõsödni tudott nap végére. Fontosabb részletek Csak átmeneti erõsödést váltott ki Balog Ádám MNB-alelnök azon csütörtöki jelzése, hogy át kell értékelni a kamatcsökkentési politikát Így a vágási sorozat leállítására tett jelzést Csütörtök este Pleschinger Gyula Monetáris Tanácstag a további kamatvágás exponenciális kockázatairól is beszélt A vasárnapi krím-félszigeti népszavazás elõtt egyre nagyobb volt a feszültség diplomáciai és befektetõi körökben egyaránt Emiatt napközben estek a részvénypiacok, erõsödtek a menedékdevizák és gyengültek a feltörekvõ devizák Az EU az oroszok elleni szankciók harmadik körére készül, ami reálgazdaságilag mindkét félnek fájhat A kínai gazdaság lassulásával, illetve további vállalati csõdök sorával kapcsolatos félelmek is nyomasztják a befektetõket világszerte Ezek és az alacsonyra vágott magyar jegybanki alapkamat együtt süllyesztették 2 éves mélypontra a forintot A 315 feletti euró azonban csak rövid idõre alakult ki, a jegyzések nap végére mintegy 1%-kal süllyedtek.

2014. március 14. 20:00 Megosztás Nincs megállás: tovább menetel a forint A forint péntek este tovább erősödik a főbb devizákkal szemben részben annak köszönhetően, hogy bár nem zárult komolyabb eredménnyel az amerikai és orosz külügyminiszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés