Előfizetői tartalom

Vészjósló kijelentés: darabokra hullik az euró?

Portfolio
A múlt csütörtöki, állandó válságkezelési mechanizmussal kapcsolatos megállapodás ellenére egyes szakértők még mindig úgy vélik, hogy az euróövezet a jelenlegi formájában nem marad fenn. Desmond Lachman, az American Enterprise Institute kutatója a Wall Street Journal-nak nyilatkozva azt vetítette előre, hogy 12-18 hónapon belül több ország is elhagyhatja a monetáris uniót.

Kapcsolódó cikkünk2010.12.04 14:28 Merkel talán az eurózóna elhagyásával fenyegetőzőttNéhány közgazdász továbbra is meg van győződve arról, hogy az euróövezetnek fel kell bomlania. A szakértők szerint ugyanis fundamentális problémákkal küzd a monetáris unió: egyes országok ugyanis súlyos versenyképességi hátrányba kerültek - írja a WSJ az uniós csúcsot követő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés