Előfizetői tartalom

Visszaszólt Sorosnak az új japán jegybankelnök

Portfolio
Nem számítok arra, hogy Japánból olyan tőkekiáramlás lenne, ami lavinaszerű jengyengülést váltana ki - jelentette ki ma az új japán jegybankelnök, amellyel reflektált Soros György ezzel ellentétes múlt heti kijelentésére. Harihuto Kuroda szerint a múlt csütörtökön bejelentett rendkívül agresszív monetáris élénkítésnek nem célja, hogy a jent gyengítse, igaz közben megjegyezte, hogy meglátása szerint a japán államadósság pálya fenntarthatatlan.

Kuroda jelzése szerint a jegybank a múlt csütörtökön bejelentett programmal megtette a szükséges és most lehetséges lépéseket (ezzel azt üzenhette, hogy ne számítsanak a havi kb. 75 milliárd dollárt kitevő eszközvásárlási program fokozására). Szavai szerint a jegybanknak nincs devizaárfolyam célja. Kuroda jen árfolyammal kapcsolatos kijelentései azonnal mérsékelt jen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés