Előfizetői tartalom

"Lenyelték"! (Vártnál kisebb hatása volt a januári ÁFA-csökkentésnek)

Portfolio
Az elemzők által várt 2.4%-kal szemben 2.7%-ra csökkent januárban az infláció az előző év azonos hónapjához képest, a decemberi 3.3%-ról. Az így is jelentős mérséklődés a januári ÁFA-csökkentéssel áll összefüggésben. Jelentős volt a bizonytalanság, hogy ennek mekkora árleszorító hatása lehet. A maginfláció 0.5%-os volt az idei első hónapban a decemberi 1.2% után, míg a havi árdrágulás 0.1%-ot tett ki a decemberi stagnálást követően - tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal. A head-line infláció 1977 óta, míg a maginfláció minden idők legalacsonyabb értékét jelenti.

Kapcsolódó cikkünk2005.08.29 12:00 A 2006-os ÁFA-csökkentésről röviden - mennyit "nyelnek le" majd belőle a kereskedők? Az ÁFA 25%-os kulcsának 20%-ra történő csökkentése (illetve a jövedéki és regisztrációs adó mértékének változtatása) az átlagos árszínvonalat 1.1%-kal mérsékelte. Az ÁFA-csökkentés hatása meghatározóan a ruházkodási termékek, a tartós fogyasztási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés