Előfizetői tartalom

Ötéves csúcsra ugrott a magyarországi lakossági állampapír állomány

Portfolio
Júniusban is intenzíven, 42,3 milliárd forinttal nőtt Magyarországon a lakosság számára kibocsátott állampapírok állománya és 646,5 milliárd forintra hízott, ami ötéves csúcsnak számít - derül ki az Államadósság Kezelő Központ friss adataiból. Ez azt jelenti, hogy január vége óta, az egyre intenzívebb tájékoztatási kampány kezdete óta 185 milliárd forinttal, 40%-kal emelkedett az állomány. Idén júniusban a négyféle állampapírból a legkelendőbb ismét a Kamatozó Kincstárjegy volt, de a Prémium Magyar Államkötvényből több mint duplája fogyott, mint az előző hónapban.

Kapcsolódó cikkünk2012.06.13Rekordot döntött májusban a lakossági állampapír eladásAmint az alábbi első ábrán látszik: az elmúlt hónapokhoz mérhető intenzitású lakossági állampapír értékesítésre még 2004-ben sem volt példa.A 646 milliárd forintos lakossági állampapír állomány a teljes államadósság 3,1%-át teszi ki, amely részarányra utoljára a 2008 őszi válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés