Előfizetői tartalom

Szenvednek a magyar állampapírok! 14% feletti hozam a piacon!

Portfolio
Brutális mértékben emelkedtek az állampapírpiaci referenciahozamok, elsősorban az államkötvények esetében történt erős hozamemelkedés (a 3 éves állampapír hozama már 14% felett tartózkodik, amire 1998 decemberében volt utoljára példa). A mai kereskedés kapcsán Matolcsi Zsolt, a Raiffeisen Bank állampapírkereskedője megjegyezte, hogy klasszikus piacnak mondható kereskedés továbbra sincs. Jó hírek nincsenek, de az élet nem áll meg - emelte ki a piaci szereplő a napok óta tartó hozamemelkedéssel kapcsolatban.

Tovább folytatódott az államkötvények látványos hozamemelkedése az Államadósság Kezelő Központ pénteki referenciaadatai alapján. A 3 éves államkötvények hozama 69 bázisponttal 14.35%-ra emelkedett, ilyen magas szinten legutóbb 1998 decemberében állt a 3 éves referenciahozam.Az 5 éves állampapírok már 13.44%-os hozam mellett "forognak", a 10 éves államkötvények hozama...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés