Előfizetői tartalom

Pénzügyi különadó: nagy teher esett le az alapkezelők válláról

Portfolio
Hosszú huzavona után tiszta vizet öntött a pohárba a kormány, a frissen megjelent módosító javaslatból kiderül, hogy az alapkezelőknek a terhei nem növekednek jelentősen. A pénzügyi szervezetek különadóját nem kell megfizetniük, új elemként ezzel körülbelül megegyező mértékben vagyonarányos különadó jön be a rendszerbe, ami éves szinten 0,05%-ot tesz ki. Végül, de nem utolsó sorban a portfólió-kezelés is áfaköteles lesz, de csak a magánszemélyek esetében.

A parlament honlapján megjelent az új adótörvényekhez kapcsolódó összefoglaló módosító javaslat, ebben már az is világosan kitűnik, hogy a befektetési alapszektorban milyen változtatásokat visz véghez adózási oldalon a kormány. Az eredeti tervekhez képest jelentős változáson esett át a törvényjavaslat, a végső állapot a következő. Egyrészt bevezetik a forgalmazó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés