FONTOS Nagy Márton rendkívüli bejelentésre készül
 
Előfizetői tartalom

Vállalati keselyűk akcióban

Portfolio
A speciális vállalati eseményekre fókuszáló fedezeti alapok között is különlegesek a csődbe jutott vállalatokra koncentráló alapok, amelyeket agresszív kereskedési stílusuk miatt sokszor hívnak keselyűknek is. Bár a válság során vállalati csődből nem volt hiány, mégsem tudtak ezek az alapok igazán jól teljesíteni. De hogy képesek hedge fundok hatalmas profitokra szert tenni csőd szélén álló vállalatokból? Erre mutat szemléletes példát az egyik autóalkatrész-gyártó vállalat, az Accuride csődje, ahol a hedge fundok megtöbbszörözték befektetett pénzüket.

Bár megszorult vállalatokból nem volt hiány 2007-2008-ban, a csőd közeli helyzetekben lévő vállalatok részvényeire és kötvényeire specializálódott hedge fundok nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. 2007-ben ugyanis még azt várták egyes elemzők, hogy a gazdasági visszaesés fellendülést hoz a szektorban. Az úgy nevezett distressed debt-el, vagyis bajba jutott vállalatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés