Előfizetői tartalom

100 milliárd forintnál is drágábban vehetett bankot az OTP

Az OTP évek óta keresi a felvásárlási lehetőségeket a régióban, nem túl sok sikerrel, hiszen a válság óta megvett román és horvát bank nem sokat tett hozzá a bankcsoport számaihoz, a legutóbbi akvizícióval azonban nagy halat fogott az OTP. Bár ezt a menedzsment soha nem mondta ki, de az optimális üzemméret eléréséhez annak lenne értelme, ha az OTP minden piacán legalább két számjegyű piaci részesedést érne el, ezt a célt pedig sikerült is elérni Horvátországban a Splitska Banka megvásárlásával, amivel az OTP egy csapásra a nyolcadikról a negyedik helyre ugrik a horvát bankok rangsorában. A tranzakció zárása ma történt meg, Dr. Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, Békeffy Balázs, az OTP horvát leánybankjának elnök-vezérigazgatója, a Splitska Banka részéről pedig Slaven Celiæ vett részt a mai sajtótájékoztatón Splitben, ahonnan a Portfolio élőben tudósít.

Végre értelmezhető méretű bankot vett az OTPTavaly december végén jelentette be az OTP, hogy adásvételi megállapodást írt alá a Société Générale Csoporttal, a francia bank horvátországi leánybankjának, a Splitska Bankának a megvásárlásáról. A hírnek azért örülhettek az OTP befektetői, mert végre tényleg nagy hal akadt az OTP horgára, sok kisebb bank, például a 0,6...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés